Sustainable
forest-luxury

Metsä/Skogen on Suomen ensimmäinen elämyksellinen ja ekologinen Slow living Concept, jonka kaikki tuotteet ja palvelut ammentavat pohjoisen metsän virkistävästä ja rauhoittavasta energiasta. Yritysasiakkaille olemme suunnitelleet kiitoslahjakonseptin, sillä halusimme kiittää työntekijöitä, asiakkaita ja ympäristöä.

määrä ei korvaa laatua

Yrityslahjojen suhteen pätee sääntö: anna vähemmän, mutta parempaa. Kiitä asiakkaitasi, kiitä työntekijöitäsi ja kerro miksi sen teet. Näin et vain anna, vaan myös saat jotain. Ja kerrot samalla itsestäsi jotain sellaista, mitä jättää muistijäljen, persoonallisen ja erottuvan. Parhaassa tapauksessa ajatus on niin kaunis, että haastat saajan mukaan yhteisiin talkoisiin, jossa pelastamme ison maailman pienillä teoilla. Jos yritykselläsi on arvot, anna niiden näkyä. Jos haluat erottua, älä anna mitään sellaista, joka ei herätä ajatuksia. Jos olet vastuullinen, karta kaikkea vastuutonta. Ja jos et keksi, mitä annat ja miksi, älä anna ollenkaan.

Kaunis kiitos.

Sustainable Sales
Riikka Hakala
riikka.hakala@metsaskogen.fi
+358 50 556 6634

Sisu first aid kit – metsän parantava voima

Kaikki mitä tarvitset pitääksesi kädet puhtaina ja pehmeinä - ja mielesi terävänä. Lataa aistisi männyn, kuusen ja siperian kuusen eteerisillä öljyillä. Tuoksu vie sinut kävelylle pohjoisien metsien maisemiin, joista me suomalaiset olemme etsineet ja löytäneet voimaa ja mielenrauhaa kautta aikojen. Tämä käsisaippua-, käsivoide- ja desinfiointisumutussarja ovat päivittäinen muistutus luonnon kestävyydestä ja siitä, kuinka se voi inspiroida meitä pitämään mielemme rauhallisena näinä epävarmoina aikoina.


Pidä huolta!

Huolehdi myös ystävistäsi ja perheestäsi lähettämällä heille Sisu first aid kit setti. Jokainen tuote myydään myös erikseen. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme näinä epävarmoina aikoina.

Sisu first aid kit – metsän parantava voima

 • 100% Orgaaninen
 • Metsän tuoksu
 • Lievittää stressiä

bitmap@2x


Metsä cafe&bar

Villiruoka-tuotesarjamme koostuu viidestä kotiinostettavasta tuotteesta. Löydät tuotevalikoimasta muun muassa villisienirisoton ja villiyrttiteen. Tuotteiden takan on villiyrtti-pioneeri Sami Tallberg.

Metsä cafe&bar

Tiesitkö että mesiangervo sisältää samaa salisyylihappoa kuin aspiriini? Tai että sikurirouskujen herkullisen aromikas tuoksu ja maku tuovat mieleen curryjauheen? Koivunmahla on hyväksi hampaille ja toimii nesteenpoistajana, mustaherukan ja vadelman lehdet puhdistavat ja rauhoittavat kehoa.

Kaikkiin näihin luonnon vahvoihin makuihin pääset tutustumaan Metsä cafe&bar:ssa, Metsä/Skogenin myymälän yhteydessä toimivassa izakaya-tyyppisessä ravintolassa. Palkittu keittiömestari Sami Tallberg on on luonut Metsä/Skogenille ruokatuotesarjan, joiden avulla tuot metsän maut kotikeittiöön.

metsa-cafe-bar
bitmap@2x

Leikkulaudat ja tarjoiluastiat

Kata ruokapöytä suomalaisesta puusta valmistetuilla tuotteilla! Kaikki puutuotteet on valmistettu käsityönä, kunnioittaen puun luonnollisia ominaisuuksia. Orgaaniset puun muodot tuovat lämpöä niin keittiöön kuin ruokapöytäänkin.

Puuesineiden takana ovat puusepät Kimmo Wasenius ja Antrei Hartikainen. He suunnittelevat ja valmistavat esineet ammattitaidolla työpajoissaan Etelä-Suomessa. Kimmo Wasenius käyttää materiaalinaan pääasiassa koivua, saarnia, jalavaa, vaahteraa, haapaa, tervaleppää, leppää ja tammea, riippuen saatavilla olevasta materiaalista. Puulajeilla on kaunis ominaisväri ja syykuvio, ja käytettävä puu valitaan huolella sopimaan kuhunkin tuotteeseen.


Puutuotteiden hoito

Tuotteet puhdistetaan nihkeällä rätillä ja kuivataan. Pesuaineeksi sopii esimerkiksi Osmo Color Öljysaippua mietona liuoksena. Tahrat poistetaan hankaamalla tahrakohtaa kevyesti puun syysuuntaisesti ja hankauslevy Öljysaippualla kostutettuna, lopuksi irronnut lika pyyhitään kostutetulla pyyhkeellä. Tuotteita ei saa pestä tiskikoneessa.

Cutting Board "Tree Hugger"

€ 79.00 EUR

Pellava–kodintekstiilit

Yksi kauneimmista ja perinteisimmistä kodintekstiilimateriaaleista on pellava. Sen rapea ja samaan aikaan pehmeä tuntu lumoaa aina uudestaan. Pellava mukautuu käyttäjänsä elämään ja paranee ajan myötä! Pellavakuitua valmistetaan pellavakasvista. Pellavaa on kasvatettu ja käytetty tekstiilien raaka-aineena tuhansia vuosia, kauan ennen kuivapesuloita tai hienopesuja, joten luonnonkuidun hoito on helppoa ja yksinkertaista. Pellava on yhtä helppohoitoista kuin puuvilla, mutta kestävämpää.

Pellavan kasvatuksessa ei tarvitse käyttää lannoitteita tai torjunta-aineita, ja se pärjää hyvin vähällä kastelulla verrattuna esimerkiksi puuvillaan. Pellavakuitu on biohajoavaa mutta silti hyvin kestävää. Kuidun prosessointi kankaaksi on energiatehokasta eikä vaadi vahvoja kemikaaleja, mikä tekee pellavasta kestävän, ekologisen valinnan. Pellavamme tulee Liettuasta.


Pellavatuotteiden hoito

Pese 40°C:ssa. Ei valkaisua tai kuivapesua. Pellava kuivuu kauneimmin ja luonnollisimmin itsekseen, mutta voit käyttää kuivausrumpua matalalla lämpötilalla. Muotoile hellästi kosteana. Voit höyryttää tai silittää pellavakankaan suoraksi, mutta muistathan että luonnollinen rypistyminen kuuluu pellavan upeisiin ominaispiirteisiin!

Pellava–kodintekstiilit

 • Valmistettu EU:ssa
 • Luontoystävällinen
 • Värjätty Oeko-Tex - väreillä
 • Pitkäikäinen design
 • Helppohoitonen

JEZOENSISN linen napkin

€ 9.90 EUR

KOYAMAI linen table cloth

€ 65.00 EUR

Nebrodensis Linen Kitchen Towel

€ 18.00 EUR

OSMUNDA linen pillow cover

€ 19.00 EUR

OSMUNDA reversable linen sheet

€ 129.00 EUR

Saunatuotteet

 • Pitkäikäinen design
 • Helppohoitonen

Saunatuotteet

“Sauna on yksi niistä asioista joista suomalaiset ovat aina olleet yhtä mieltä. Tämä saunomisen yhtenäiskulttuuri on jatkunut rikkoutumattomana vuosisatoja, ja jatkuu edelleen niin kauan kuin suomalaisia on olemassa, ja saunan kuistilta kajahtaa iltahämärään kutsu: “Saunaan!”


Puutuotteiden hoito

Puu on elävä materiaali ja se tulee huomioida puuastian käytössä. Oikein käytettynä puuastiat ovat pitkäikäisiä. Täytä astia vedellä puoli tuntia ennen saunomista. Tarvittaessa kastele astia ulkopuolelta esim. suihkuttamalla. Älä liota. Näin toimien mahdollisesti ravistuneen astian saumat ehtivät turpoamaan kiinni ennen saunomista. Mikäli puuastiaasi tulee halkeamia, säilytä jatkossa viileämmässä paikassa.

BADIA sauna pillow 33x44 cm

€ 34.00 EUR

BOLETUS sauna pillow 42x60

€ 39.00 EUR

HETKINEN & METSÄ/SKOGEN sauna scent drops Smoky

€ 12.00 EUR

HETKINEN & METSÄ/SKOGEN sauna scent drops Woody

€ 12.00 EUR

Baccata Linen Robe

€ 119.00 EUR

Kierrätyslasista valmistetut tuotteet

Kierrätyslasista valmistetut tuotteet

Kierrätyslasituotteet tehdään Suomessa käytetyistä lasipulloista. Tyhjät pullot kerätään hotelleista, ravintoloista ja baareista. Ne lajitellaan, puhdistetaan ja leikataan ammattitaidolla eri tuotteisiin sopiviksi rungoiksi, lämmitetään ja muotoillaan. Tuotteiden väri vaihtelee hieman riippuen käytetyistä pulloista, ja muodot ovat pehmeän orgaanisia. Kierrätyslasiesineet ovat varsinainen keskustelunavaaja illallispöydässä! Jokainen tuote on käsin tehty ja siksi uniikki. Me pakkaamme ne lahjapakkaukseen ja annamme vanhoille pulloille uuden elämän. Jos esine hajoaa, sen voi kierrättää tavallisessa lasinkierrätyksessä.

Tuoksudiffuuserit

 • Edesauttaa hyvää unta
 • Lievittää stressiä
 • Poistaa ilmasta staattista sähköä

Tuoksudiffuuserit

Diffuuseri on uniikki ja tyylikäs tapa tuoda aromaattisten öljyjen hyvät vaikutukset kotiin tai työpaikalle. Sen tuottama hienojakoinen vesisumu levittää öljyjen tuoksuaineita ilmaan pehmeästi ja hienovaraisesti, luoden kodikkaan ja rauhoittavan ilmapiirin tilaan. Erityisesti talvella sisäilma saattaa olla hyvin kuivaa, mikä vaikuttaa hyvinvointiimme.

Diffuuseri höyrystää vettä ja aromaattisia öljyjä ultraääniaaltojen avulla, ja päästää ilmaan hienojakoista, tuoksuvaa sumua joka samalla kosteuttaa ilmaa. Parempilaatuisesta huoneilmasta nauttivat niin ihmiset kuin huonekasvitkin!


4 askelta parempaan elämään

 1. Poistaa ilmasta staattista sähköä.
 2. Imee ilmasta pölyä ja allergisoivia hiukkasia.
 3. Rentouttaa ja edesauttaa hyvää unta.
 4. Erilaisten tuoksuöljyjen avulla voit luoda erilaisia tunnelmia tarpeen mukaan rentouttavasta ja rauhoittavasta piristävään.

Eteerisillä öljyillä on ominaisuuksia, jotka antavat meille rauhallisen unen, rauhoittavat kipua, lisäävät energiaa, lieventävät negatiivisia tunteita, lievittävät stressiä ja voivat jopa auttaa tasapainottamaan hormoniamme. Anna eteeristen öljyjen helliä kehoasi niin henkisellä, kuin fyysisellä tasolla.

KUPU aromadiffuuseri

€ 49.90 EUR

KURKI aromadiffuuseri

€ 49.90 EUR

Luonnonkosmetiikkaa Suomalaisesta metsästä

“Pehmeä sammal jalkojen alla. Pistelevät männyn neulaset kättä vasten. Tyyni metsä iltahämärässä ja öisen taivaan laakeus. Sydänpuun tuoksu. Jätä pois kaikki tarpeeton.”

Luonnon- kosmetiikkaa Suomalaisesta metsästä

Hehkuvan, kauniin ihon perusta on aineissa jotka ovat kosketuksissa vartaloomme. Se, mitä syömme on tärkeässä osassa ihon hyvinvoinnin edistämisessä, samoin kuin se, juommeko tarpeeksi vettä. Ulkoiset epäpuhtaudet ja saasteet, stressi ja ikääntyymisen vaiku- tukset aiheuttavat ihovaurioita ja kuivumista. On kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, mitä laitamme ihollemme, sillä kaikki imeytyy iholta suoraan elimistöömme.

Hetkinen-tuotesarjan ainesosat on valittu huolella. Niihin kuuluvat uutteet, luonnolliset kasviöljyt, kasvirasvat, vitamiinit ja eri puiden aromaattiset öljyt. Pakkauksemme ovat kiinteä osa tuotteitamme: voiteet, huulirasvat ja kosteusvoiteet on pakattu männyn tuoksuvasta sydänpuusta tehtyyn puiseen rasiaan.

HETKINEN & METSÄ/SKOGEN Warm Maple butter

€ 34.00 EUR

HETKINEN & METSÄ/SKOGEN Lichen Mask

€ 29.00 EUR

HETKINEN & METSÄ/SKOGEN Birch foot & hand bath

€ 29.00 EUR

HETKINEN & METSÄ/SKOGEN Calluna scrub

€ 31.00 EUR

HETKINEN & METSÄ/SKOGEN Cranberry cream

€ 33.00 EUR

HETKINEN Lip balm pine

€ 24.00 EUR

HETKINEN Lip balm pine-coffee

€ 24.00 EUR

HETKINEN Deo scent spruce-cedarwood

€ 32.00 EUR

HETKINEN Bodybutter pine-bergamot

€ 33.00 EUR

Luonnonkosmetiikkaa Suomalaisesta metsästä

Luonnon- kosmetiikkaa Suomalaisesta metsästä

Kunnioitamme pohjoisen luonnon viisautta ja sen lahjoja meille. Sen takia valitsemme ja etsimme aineksemme ajatuksella ja käytämme vain puhtaimpia ainesosia ja aromaattisia öljyjä jotka sekä tuoksuvat hyvältä että tekevät hyvää.

Yksikään keinotekoinen ainesosa tai lisäaine ei pääse antibakteerisiin mäntypurkkeihimme: olemme kiltäneet parabeenit, keinotekoiset tuoksu-ja väriaineet, mineraaliöljyt ja polyetyleenit. Yksinkertaisesti.

Aromaattisilla öljyillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka edesauttavat levollista unta, lievittävät kipua, energisoivat, poistavat negatiivisia tunteita, helpottavat stressiä, ja voivat auttaa jopa tasapainottamaan hormonitoimintaa.


Metsä/Skogenin nimikkotuoksu

Metsä/Skogenin nimikkotuoksu on metsän tuoksu pullossa — tiedämmehän tuon omintakeisen aromin? Tuoksut tuovat muistot elävinä mieleen. Uskomme, että nimikkotuoksumme tuo mieleen oman metsäsi!

HETKINEN Scent diffuser shinrin yoku

€ 49.00 EUR

Slogan svetarit & T-paidat

 • Helppohoitoinen
 • Valmistettu kierrätysmateriaalista
 • Printattu Suomessa

Slogan svetarit & T-paidat

Jo nyt rakastetun klassikon aseman saaneet slogan svetarit -ja t-paidat ovat ikoninen tapa levittää metsän sanomaa maailmaan.

Klassikkotekstiprinttiemme “tree hugger” ja “metsä” japaninkieliset käännökset viittaavat inspiraationlähteeseemme ja visuaaliseen innoittajaamme Japaniin, japanilaisten luontosuhteeseen(joka on hyvin samanlainen suomalaisten kanssa) ja wabi-sabi-estetiikkaan. Tuotteiden materiaalit tulevat Pure Wastelta, ja ne painetaan Hartolassa.


Kierrätysmateriaalit

Käytämme pääasiassa tekstiilejä, jotka on valmistettu yhdestä kuidusta tai kierrätetystä materiaalista. Pyrimme poistamaan jätteen syntymisen jo tuotteen tuotantovaiheessa ja ottamaan kierrätettävyyden huomioon jo tuotantovaiheessa. Suurin osa trikootuotteistamme on valmistettu kierrätysmateriaaleista yhteistyössä Pure Waste:n kanssa.

I’m With You Kids Sweater

€ 59.00 EUR

Minuscula Kids' Sweatshirt Metsä Bear

€ 59.00 EUR

Minuscula Kids' Sweatshirt Tree Hugger

€ 59.00 EUR

Omorika Sweatshirt Käpy

€ 79.00 EUR

Elämykselliset ja aineettomat lahjat

Mitä voit antaa lahjaksi antamatta mitään konkreettista? Nykyään on helppoa kärsiä “lahjastressistä”, paineista siitä onko antamasi lahja tarpeeksi ja toisaalta siitä, pidätkö itse saamistasi lahjoista. Oletko ajatellut aineettomia lahjoja? Käytämme niin paljon aikaa ja rahaa tavaroiden hankkimiseen, että unohdamme helposti kuinka vaikuttavia ja silti edullisia aineettomat lahjat ovat.

Voitko tarkasti muistaa mitä annoit ja sait lahjaksi kolme vuotta sitten jouluna? Luultavasti et. Mutta jos sinua pyydettäisiin muistelemaan, milloin ystävä tai perheenjäsen auttoi sinua hädän hetkellä, muistaisit sen todennäköisesti heti? Antamisen pitäisi tulla sydämestä, ei riippuen lompakon paksuudesta. Tässä ehdotuksiamme edullisiksi, mutta merkityksellisiksi ja kekseliäiksi aineettomiksi lahjoiksi rakkaille, ystäville tai vaikka työkavereille.


Kustomoitu lahjakortti

Me olemme täällä sinua varten. Kerro meille, mitä haluaisit antaa lahjaksi tänä vuonna rakkaillesi, ystävillesi tai kollegoillesi? Toteutamme toiveesi parhaamme mukaan!

Elämykselliset ja aineettomat lahjat

Gift Card

€ 40.00 EUR

MetsäSkogenin tarina

Carita Peltonen on pitkän linjan yrittäjä, jonka taustalta löytyy kolme menestynyttä kasvuyritystä. Ystävät kuitenkin kutsuvat häntä “skutsimutsiksi” ja hyvästä syystä. Caritan kolmas yritys, Metsä/Skogen on tulos hänen omasta henkilökohtaisesta kokemuksestaan ja heräämisestä hyvään elämään joka syntyy sopusoinnusta luonnon kanssa, suomalaisen metsän hyvää tekevästä voimasta.

METSÄ / SKOGENIN TARINA

Carita sairastui työuupumukseen vuonna 2017. Toipumisaikanaan hän uppoutui kotinsa lähellä olleeseen metsään Siuntiossa ja alkoi pikkuhiljaa saada toimintakykyään takaisin metsän voimauttamana. Työuupumus on laajasti yhteiskuntaa koskettava, kasvava ilmiö, jonka korjaaminen ja ennaltaehkäisy on myös kansantaloudellisesti merkittävää. Carita Peltonen halusi tarttua tähän ja omaa kokemustaan hyödyntäen syntyi ajatus Metsä/Skogen konseptista. Tavoitteena on levittää tietoa uniikista voimavarasta joka suomalainen metsä on sekä saada kaupungissa asuvat ja ehkä metsästä osin vieraantuneet ihmiset rohkeasti luonnon ääreen.

Carita ryhtyi rakentamaan Metsä/Skogenin konseptia ja kokosi sen ympärille osaavan, samat arvot jakavan tiimin. Syvästi intohimoisena luonnon ystävänä ja helposti innostuvana persoonallisuutena hän jatkaa Metsä/Skogenin kehittämistä ja johtamista.

Metsä/Skogen tuo metsän parantavan voiman kaupunkilaisten saataville ja tarjoaa poikkeuksellisen kokemuksen. Kuten metsä itse, Metsä/Skogen on moniaistinen kokemus. Sen keskiössä on hyvä ja hidas elämä. Se on ekologinen konseptimyymälä, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita, jotka hyödyntävät pohjoisen metsän runsautta ja sen virkistävää, rauhoittavaa energiaa.

Tule metsään hengähtämään, käperry pesään nukkumaan tai nauti metsän tuoksuista ja herkuista - anna metsän hoivata.

Vastuullisuus

Ainutlaatuinen elämyskonsepti metsästä

Sustainability
Kaikkea toimintaamme ohjaava voima.

Humanity
Uskomme ihmisiin, yhteistyöhön ja siihen, että pienillä teoilla saadaan aikaan suuria asioita.

Openness
Muutos syntyy avoimuudesta ja tiedon lisääntymisestä. Uskomme läpinäkyvyyteen ja odotamme samaa yhteistyö- kumppaneiltamme.

Diversity
Ihmisten tai tavaroiden ei tarvitse olla täydellisiä tai samanlaisia. Meille erilaisuus on arvo itsessään ja se tekee tästä maailmasta rikkaamman.

Courage
Näytämme esimerkkiä olemalla erilaisia. Uskallamme poiketa valtavirrasta ja seisomme sanojemme takana.

Elämyksellinen
kokoustila & catering

Metsä/Skogen ja osaava tiimimme toivottavat sinut tervetulleeksi vihreään keitaaseen keskelle Helsinkiä. Meillä voit järjestää erilaisia tapahtumia, kokouksia ja juhlia, niin yrityksenä kuin yksityishenkilönä, sekä nauttia Metsä cafe/barin terveellisestä ja mutkattomasta lähiruoasta.

Riikka Hakala - Ambassador / Sustainable Partnerships
Riikka.hakala@metsaskogen.fi, +358 50 556 6634

Flagship store &
showroom

Metsä/Skogen on yhtä moniaistinen kuin oikea metsä. Se on elämyksellinen ja ekologinen concept store, jonka kaikki tuotteet ja palvelut ammentavat pohjoisen metsän virkistävästä ja rauhoittavasta energiasta. Se on hitaan elämäntyylin kokonaisvaltainen lifestyle-konsepti.

Metsä/Skogen tarjoaa rauhoittavan pakopaikan keskellä kaupunkia. Voit varata tilan omaan käyttöösi vaikkapa yritykselle tai ystäväporukalle. Tervetuloa metsään!