Partioaitta x Metsä/Skogen

10.06.2021

Miltä metsä maistuu?

Metsä on niin kaunis, raikas ja kiehtova, että sen voisi syödä. Sen puhtaat tuoksut, ainutkertaiset muodot ja värien harmonia pysäyttävät ajan ja poistavat kaiken kiireen. Se vie sinut syvemmälle siimekseensä; retkelle, jonka haluaisit jatkuvan ikuisesti. Paraskaan hengen ravinto ei kuitenkaan pidä nälkää loitolla.

Mutta mitä syödä metsässä? Kaikki teollinen ja keinotekoinen tuntuu vieraalta. Vastaus löytyy läheltä, se on yhtä luonteva kuin luonto itsessään. Metsässä syödään metsää: villiyrttejä, voikukkia, kuusenkerkkää, sieniä ja ohrarieskaa. Lisätään vain ja ainoastaan vesi ja leirituli.

Moni voisi sanoa, että lopputulos on aitoa gourmeeta. Me tyydymme sanomaan, että se on sitä itseensä. Suomalaista metsää parhaimmillaan. Ei mitään turhaa, ei mitään ylimääräistä.

Laitetaanko tulille?

Ossi Palonevan kanssa yhteistyössä luotu retkiruokakonsepti avaa retkeilijöille kotimaisen ja vegaanisen villiretkiruokamaailman.

Ossi Paloneva on ekologisen ruoanlaiton pioneeri, joka on useiden konseptien kautta tutustuttanut ihmisiä Suomen luonnon monipuoliseen makumaailmaan. Ossin ja Metsä/Skogenin arvomaailmat, tavoitteet ja toimintatavat osuvat saumattomasti yhteen.

Rikkaruohon maineessa oleva voikukka on luonnon makumaailman aarre!

Voikukka on ravinnerikas herkku, josta voi hyödyntää kaiken: lehdet, kukannuput ja jopa juuret. Metsä/Skogenin voikukka-nokkos-perunarieskan avulla pääset maistelemaan kätevästi voikukan aromaattista makua. Rieskat tekevät sinulle hyvää, sillä voikukassa on hurjasti vitamiineja, kalsiumia ja rautaa.

Suomalainen ohra pitää nälän loitolla pitemmälläkin vaelluksella ja kätkee sisäänsä erinomaiset terveysvaikutukset. Metsä/Skogeninin Herkkutatti-nokkos-ohratto tarjoaa metsän aidon makumaailman. Sienien kuningas herkkutatti luo ohrattoon täyteläisen ja hieman pähkinäisen maun.

Nuotiolla valmistettu rieska on helppo ja nopea tapa tehdä tuoretta retkileipää. Rieskat ovat helppo valmistaa, sillä rieskaseoksen lisäksi tarvitset vain raikasta vettä ja kuuman nuotion.

Villiyrtti dippi sopii nautittavaksi yhdessä rieskojen kanssa. Dipin makumaailmasta löydät esimerkiksi kuusenkerkkää, siankärsämöä, nokkosta ja savustettua tattaria. Dippi valmistuu helposti samalla rieskoja paistellessa.

Tuotteita voi ostaa kaikista Partioaitan myymälöistä ja verkkokaupasta sekä Metsä/Skogen myymälästä Mannerheimintie 2.

Nautinnollisia hetkiä luonnonhelmassa!

 

 

Takaisin