Läpinäkyvyys

Metsämood on yhtä moniaistinen kuin oikea metsä. Se on elämyksellinen ja vastuullinen B2B-konsepti, jonka kaikki tuotteet ja palvelut ammentavat pohjoisen metsän virkistävästä ja rauhoittavasta energiasta. Se on ihmisten ja metsien hyvinvoinnin kokonaisvaltainen konsepti. Se edistää ihmisten luontoyhteyttä sekä tuotteiden, tilojen että palveluiden avulla.

Metsämoodin laadukkaaseen henkilöstön ja asiakkaiden hyvinvointia edistävien tuotteiden valikoimaan kuuluu läpinäkyvästi tuotettuja villiyrttiruokatuotteita, luonnonkosmetiikkaa, kynttilöitä, tuoksuja sekä retkituotteita. Suurin osa tuotteistamme on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Suunnittelemme ja toteutamme myös asiakkaille räätälöityjä, brändiarvoa tukevia vastuullisia konsepteja, jotka myös asiakkaan halutessa tarinallistamme.

Jokainen Metsämoodi konseptin alla suunniteltu Metsä/Skogen-tuote on tehty rakkaudella, ja meille on ensiarvoisen tärkeää, että tuotteet valmistetaan ihmisiä ja luontoa kunnioittaen. Pyrimme aina löytämään parhaat mahdolliset yhteistyökumppanit luomaan kanssamme Metsämood-maailmaa.

Juuremme

EMPATIA

Uskomme ihmisiin, yhteistyöhön ja siihen, että pienillä teoilla saadaan yhdessä suuria asioita aikaan. Uskomme reiluun kumppanuuteen. Välitämme kumppaneistamme ja haluamme tukea kotimaisia pientuottajia ja artesaaneja. Metsämoodin tuotteista suurin osa on valmistettu Suomessa tai lähituotantona. Suosimme kotimaisia tekijöitä ja tarinoita. Kaikki toimintamme edistää ihmisten ja metsien hyvinvointia luontoyhteyden kautta.

AVOIMUUS

Vastuullisuus on kaikkea toimintaamme ohjaava arvo. Kannustamme yrityksiä tekemään kestäviä valintoja ja luomme vastuullisia konsepteja, joihin jokaisen on helppo tarttua. Toimintamme taustalla on kunnioitus ja arvostus ympäristöä kohtaan.

MERKITYKSELLISYYS

Kun ympäristö voi hyvin, siellä oleskelevien ihmisten hyvinvointi lisääntyy. Kun nämä kaksi asiaa ovat symbioosissa voimme kaikki paremmin. Metsässä kulkeminen kohentaa sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Stressi katoaa puiden sekaan, mieli rauhoittuu hiljaisemmassa äänimaisemassa ja koko ihminen rentoutuu. Verenpaine ja pulssi rauhoittuvat, ja stressihormonin eritys vähenee. Metsäretken jälkeen keskittyy paremmin. Viisi minuuttia metsässä riittää kohottamaan mielialaa. Haluamme suojella monimuotoista metsää yhdessä kumppaneidemme kanssa. Teemme tiivistä yhteistyötä Luonnonperintösäätiön kanssa ikimetsien suojelemiseksi.

Suunnittelun lähtökohtia

1. Tekijät tuotteiden takana

Välitämme kumppaneistamme ja haluamme tukea kotimaisia pientuottajia ja artesaaneja.  Metsämoodin tuotteista suurin osa on valmistettu Suomessa tai lähituotantona. Suosimme kotimaisia tekijöitä ja tarinoita.

2. Materiaalit

Käytämme pääosin luonnosta saatuja arvokkaita raaka-aineita ja materiaaleja. Tekstiilituotteissa hyödynnämme esimerkiksi pellavaa, luomupuuvillaa sekä kiertotaloudenmateriaaleja. Hyvinvointi -ja villiruokatuotteissamme korostuvat suomalaisen metsän arvokkaat antimet.

3. Tuotamme tarpeeseen

Suurin osa tuotteistamme on hyvinvointituotteita, joille on tarvetta ja ne tuottaa hyvää oloa. Kaikki muut tuotteet suunnitellaan pitkäkestoiseen käyttöön.

 

4. Kestävyys

Tuotteet valmistetaan mahdollisimman kestävistä materiaaleista, jotta tuotteiden elinkaari olisi mahdollisimman pitkä.

5. Pakkaukset

Pakkaamme tuotteet materiaaleihin, jotka ovat kierrätettyjä, kierrätettäviä tai biohajoavia.

Otamme myös mielellämme vastaan kehitysehdotuksia tuotteisiin ja niiden vastuullisuuteen liittyen.